Modificatie PSU-1

Dit is modificatie PSU-1 en bestaat uit het verbeteren van de voeding. Dit is zeker voor de DAC en de DIGI een modificatie die ten goede komt aan de geluidskwaliteit en wordt dan ook van harte aanbevolen.

De aparte power-supply switch board komt hiermee te vervallen en voor het inschakelen kun je een extra switch op de achterkant monteren of gewoon de 220V stekker gebruiken. Voor het uitschakelen van de MusicPlayer raad ik aan om dit via de webinterface te doen, dit om beschadiging van de software op de SD-card te voorkomen.

De volgende componenten worden voor de modificatie gebruikt:

en uiteraard wat bekabeling, soldeertin, krimpkous en handigheid. 😉

De backplate is optioneel, je kunt de huidige backplate ook aanpassen voor de net-entree met wat knutselwerk met boor en vijl.

Het voordeel van de ringkerntrafo is de twee uitgangen, we gebruiken er dus één voor de gelijkrichter en één voor de heater supply. De rode en gele draden plaatsen we op de heater supply en de blauwe en grijze worden gebruikt als ingang voor de gelijkrichter. Zie ook het schema hieronder.

ringkerntrafo

30VA-circuits

Deze tube-heater is een zeer nauwkeurige gelijkrichter met als voordeel het gebruik van onderdelen die zowel bij lage als bij hoge frequenties geen ‘rimpels’ meer vertonen, iets wat bij eenvoudige gelijkrichters wel het geval is. Bij het bestellen kan de uitgangsspanning opgegeven worden en TentLabs levert het dan kant-en-klaar af. Gebruik 5,2 Volt.

Heater_Supply

De 5v-uitgang van de gelijkrichter wordt gebruikt voor de blauwe LED-ring op de voorkant van de behuizing. Deze aparte 5V uitgang heeft zodoende absoluut geen effect op de HifiBerry DAC. De 5v-uitgang van deze gelijkrichter gaan we ook gebruiken om de Raspberry PI te voeden. Om dit mogelijk te maken dient weerstand R14 van de HifiBerry DAC verwijderd te worden. Dit kan eenvoudig gedaan worden met de soldeerbout. Let op: hierdoor vervalt de garantie van de DAC! Gebruik hiervoor dan de mini-USB powerconnector op de Raspberry PI.
 De 5,2V uitgang van de Tentlab tube heater wordt dus uitsluitend gebruikt als ingangs-spanning voor de HifiBerry DAC Plus die daar een speciale voorziening voor heeft. Je kunt een connector solderen op de HifiBerry DAC of de draden gelijk op de print solderen. Let op de + en –
DACNa deze modificatie zal dus de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd zijn!