• Volumio – waarom wij versie 1.5 gebruiken voor in-store-music

  Volumio is ‘open software’ om muziek mee af te spelen en is dus gratis te gebruiken op bijvoorbeeld een Raspberry PI, een Odroid, of een PC. Inmiddels is versie 2.0 uitgebracht en te downloaden via www.volumio.com

  Ooit begonnen als RaspiFy, een distributie speciaal voor de Raspberry PI, geoptimaliseerd om het beste uit muziekbestanden te laten horen. Doorgegroeid naar Volumio, met als populairste versies 1.4 en 1.5 die met behulp van een nginx-webserver een grafische schil leggen om de Music Player Daemon (MPD), tevens aan te sturen via de command prompt middels Media Player CLI (MPC).

  Volumio 1.55

  Met deze versie (1.5) zijn wij begonnen om onze eigen variant hiervan te maken met als belangrijkste wijziging, naast een eigen style(sheet),  de calendar-functie. Hiermee is het mogelijk om op elk moment van de week vooraf opgeslagen playlists af te spelen en hiermee werd MusicPlayer, zoals we het vanaf dat moment noemden, uitermate geschikt als achtergrondmuzieksysteem voor winkels, horeca en overige bedrijven.

  MusicPlayer Calendar

  Volumio is inmiddels met versie 2 gekomen en dit is een totale wijziging van de gebruikte software. Middels een API is nu de MPD te beheren, waardoor MPC niet meer werkt in deze versie en daardoor ook onze calendar-functie niet meer. Reden voor ons om voorlopig op versie 1.55 te blijven en deze aan te passen naar onze MusicPlayer versie met calendar.

  Versie 2.0 van Volumio heeft wel een MultiRoom optie, andere Volumio 2.0 spelers zijn binnen dezelfde interface te bedienen, maar synchroon afspelen behoort niet tot de mogelijkheden. Wel is de achtergrondafbeelding in te stellen zodat de GUI naar eigen smaak te wijzigen is. Ook albumhoesjes kunnen nu worden getoond en het afspelen van lossless WMA wordt ook in deze versie ondersteund.

  Indien het gemis van de MPC functie geen probleem is dan hebben wij inmiddels een MusicPlayer v2.0 beschikbaar met onze huisstijl maar die heeft dus niet de calender-functie die in v1.5 wel aanwezig is. Volumio versie 2.0 ziet er dan bijvoorbeeld alsvolgt uit:

   

Comments are closed.
Secured By miniOrange