• HiFiBerry DAC+ ADC Pro

  De DAC in de MusicPlayer was tot voor kort uitsluitend te gebruiken om muziek om te zetten naar analoog en de bron was dan één van de digitale bestanden/streams, lokaal of vanaf Internet. Met de komst van de ADC-versie van de HifiBerry DAC is daar verandering in gekomen want deze “HifiBerry DAC+ ADC Pro” heeft een analoge ingang!

  Deze analoge ingang kan gebruikt worden voor het afspelen vanaf een (voorversterkte) draaitafel, een CD of DVD-speler, etc.. De uitvoering is als 3 mm jack-plug op de HAT en met behulp van een verloopkabel heb ik de voorversterker van mijn draaitafel aangesloten.

  En dan nu het nadeel….

  Om deze ingang te kunnen gebruiken in Volumio/MusicPlayer is een “Superstar” abonnement op myVolumio noodzakelijk. Zonder deze ‘subscription’ komt de mogelijkheid om deze ADC te kiezen niet voor in de “Sources” sectie van Volumio.

  Anyways, eenmaal voor deze optie gekozen kan ik dus de ADC als bron kiezen en mijn LP’s via de MusicPlayer weer laten geven.

  Zoals je kunt zien wordt er afgespeeld op 48kHz/16bit, hetgeen net iets beter is dan CD kwaliteit. Op het board is er de mogelijkheid om de ‘gain‘ in te stellen. Standaard is ingesteld 0dB maar het kan ook op -12dB of zelfs -32dB worden ingesteld. Ik heb de beste ervaring op 0dB om geen oversturing te ondervinden maar e.e.a. is uiteraard afhankelijk van wat er wordt aangesloten.

  Happy playing!

  Post Tagged with
Comments are closed.
Secured By miniOrange